Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gripen efter torsdagens butiksrån – polisen har säkrat spår och gjort beslag

På torsdagskvällen utsattes personalen på Coop Konsum i Krylbo för ett rån. En ensam gärningsman ska ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål, och försvann sedan från platsen med kontanter.
På fredagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits.

Annons
Bilden är ett montage. Foto: Niklas Hagman

Polisen fick vid klockan åtta på torsdagskvällen in ett överfallslarm från Coop Konsum i Krylbo. Enligt polisen ska en ensam gärningsman ha kommit in i butiken, hotat personalen med ett pistolliknande föremål och bett om att få pengar.

Personen lämnade sedan butiken i okänd riktning och fick med sig en okänd summa kontanter. Inga personer ska ha fått några fysiska skador vid rånet.

Se bilder från polisens arbete på platsen i tv-klippet:

Butiken var efter rånet avspärrad, och en brottsplatsundersökning skulle göras.

Polisen hade då flera patruller på platsen och sökte efter gärningsmannen i området. Bland annat har man sökt av platsen med hund.

Tidigt på fredagsmorgonen meddelade polisen dock att ingen misstänkt ännu gripits.

– Vi har ingenting nytt alls i det ärendet, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Samma butik utsattes så sent som i november förra året för ett rån, då en man tvingade till sig pengar genom att hota personalen med kniv.

Uppdatering fredag morgon:

– Vi har har säkrat spår och gjort beslag men jag kan inte gå in närmare på vad detta gäller. Vi har även en film som vi ska gå igenom och vi ska göra en fortsatt undersökning under fredagen, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman, vid klockan 09.00 på fredagen.

Ingen person har ännu gripits.

– Detta är typiskt så kallat utredningsrån, att vi får försöka klara upp detta utrednignsvägen. Det finns en hel del att jobba med. Så här långt tycker jag att utredningsläget ser ganska bra ut men det finns såklart inga garantier, säger Stefan Wickberg.

Vad händer mer härnäst?

– Efter det fysiska ingripandet, att vi är på plats och säkrar spår, så måste vi nu säkra allt som kan föra utredningen framåt. Nästa fas är analyseringen av det insamlade. Då börjar själva grovarbetet, kan man säga, säger Stefan Wickberg.

Flera polispatruller kallades till platsen. Foto: Niklas Hagman
Butiken är just nu avspärrad i väntan på att en brottsplatsundersökning ska göras på platsen. Foto: Niklas Hagman
Foto: Niklas Hagman

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning