Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte avbryta misshandel – blev slagna med batong

Tre män ska ha gett sig på en annan man och misshandlat honom med ett batongliknande föremål. När två andra män försökte avbryta misshandeln ska även de ha blivit misshandlade. Nu åtalas tre män för händelsen vid Falu tingsrätt.

Annons

Enligt åtalet ska männen, som är mellan 20- och 25-årsåldern, tillsammans och i samförstånd ha misshandlat tre andra män. Misshandeln ska ha ägt rum på en adress i Avesta i början av mars i år.

De tre åtalade männen ska ha slagit en man med en batong eller liknande tillhygge i ansiktet och på kroppen och också slagit honom med ett bälte på kroppen. När mannen föll till marken ska de åtalade männen ha fortsatt misshandeln och bland annat sparkat honom i huvudet.

När två andra män försökte stoppa misshandeln ska även de ha blivit slagna med det batongliknande föremålet och med knutna nävar.

Åklagaren anser att misshandeln bör bedömas som grov, eftersom männen visade "särskild hänsynslöshet" när de i numerärt överläge attackerade mannen och även fortsatte misshandeln efter att han fallit till marken.

En av de åtalade männen åtalas även för olaga hot, då han i samband med misshandeln ska ha skrikit "jag ska skjuta er" eller ett liknande hot till de målsägande männen.

Alla de tre åtalade männen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons