Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festen slutade med bråk och fängelsestraff – en man frikänns från misstankar om grova brott

En man från Avesta har frikänts från misstankar om tre fall av grov misshandel samt grovt vållande till kroppsskada efter tumult efter en fest i hemkommunen.
Däremot döms han till fängelse för skadegörelse och rattfylleri. Mannen har erkänt rattfylleriet.

Annons

En man från Avesta har frikänts från misstankar om tre fall av grov misshandel samt grovt vållande till kroppsskada efter tumult efter en fest i hemkommunen. Däremot döms han till fängelse för skadegörelse och rattfylleri

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Folkare idrottsring går i mål efter 95 år – Snart delas sista nostalgifyllda priset ut på en speedwaymatch: "De som har fått priset är väldigt stolta"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 35-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Han åtalades i slutet av mars misstänkt för tre fall av grov misshandel, tre fall av grovt vållande till kroppsskada samt ett fall av grovt olaga hot, skadegörelse och rattfylleri. Brotten skulle ha begåtts i samband med en fest i Avesta kommun i början av februari i år och inledningsvis var mannen misstänkt för mordförsök.

Mannen hade varit med på festen men blivit osams med ett par av festdeltagarna. Vittnen har berättat att de såg att mannen körde sin bil in i en annan festdeltagares bil, utanför bostaden. Efter detta uppstod tumult med flera inblandade.

Rättsintyget visar att tre av de inblandade fick sårskador som kan ha kommit från en kniv. De har även berättat att mannen knivhögg dem. Rättsintyget visar även att mannen har skador som kan ha uppstått av slag, sparkar eller annat trubbigt våld.

Själv har mannen förnekat brott, utan hävdat att han tog fram en kniv ur sin bil för att skrämma bort de andra männen som han uppger misshandlade honom efter krocken.

Falu tingsrätt konstaterar att det står klart att mannen blev osams med flera av festdeltagarna och att han sedan körde på en bil med sin bil. Därefter uppstod tumult mellan mannen och festdeltagarna.

Tingsrätten påpekar att två personer som ringt larmsamtal har varit oroliga för att mannen skulle bli skadad eller i värsta fall ihjälslagen under tumultet. Därför anser tingsrätten att mannen kan ha ansetts ha agerat i nödvärn när han försvarat sig med kniven.

Tingsrätten anser även att den medicinska utredningen ger mer stöd åt mannens berättelse än åt festdeltagarna som skadades av kniven. Sammantaget anser tingsrätten att mannen ska frikännas från misstankarna om grov misshandel, grov vållande till kroppsskada samt grovt olaga hot.

Däremot anser tingsrätten att det står klart att mannen körde sin bil in i en annan bil, trots att han var berusad. Falu tingsrätt dömer mannen till två månaders fängelse för skadegörelse och rattfylleri. Han ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Mannen har förnekat samtliga brott som han misstänktes för, förutom rattfylleriet som han erkänner.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons