Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastighetsbolaget stäms för att ha höjt hyrorna: "Deras sätt att agera är oseriöst"

"Vi har klara bevis för att Nya Byn höjt hyrorna utan att förhandla". Det konstaterar Hyresgästföreningen som nu beslutat sig för att stämma bostadsbolaget.

Annons

Hyresgästföreningen har beslutat sig för att stämma bostadsbolaget Nya Byn i Krylbo.

Hyresgästföreningen kommer att stämma Nya Byn i Krylbo – detta eftersom man säger sig ha bevis för att bostadsbolaget höjt hyrorna utan att förhandla först.

– Vi har en gällande förhandlingsordning och nu har vi klara bevis för att Nya Byn brutit mot den genom att höja hyrorna utan att förhandla, säger förhandlingsledare John Oknelid på Hyresgästföreningen i Borlänge i ett pressmeddelande.

Nya Byns bestånd i Krylbo omfattar cirka 700 lägenheter, och Hyresgästföreningen säger att man genomfört en omfattande undersökning i området genom att knacka dörr. Man har då konstaterat stora brister i båda service och under håll.

Bland annat ska det finnas för få fungerande tvättstugor. Enligt Hyresgästföreningens undersökning kan det vara upp mot 100 lägenheter som i vissa fall behöver dela på samma tvättstuga.

– Under våren diskuterade vi tvättstugorna med Nya Byn och de lovade att återkomma till oss med en plan för att lösa den problematiken. Men sedan dess har de inte svarat vare sig på telefonsamtal eller via mail, säger John Oknelid.

Nya byn har enligt dem inte heller någon fungerande felanmälan dit hyresgästerna kan vända sig. Dessutom saknar många av hyresgästerna förstahandskontrakt.

– Nya Byn lovade i våras att återkomma till oss om kontrakten men det har de inte heller gjort. Deras sätt att agera är oseriöst, säger John Oknelid.

Hyresgästföreningen kommer nu att sammanställa den information som man dokumenterat,

– Vi kommer att stämma Nya Byn för brott mot förhandlingsordningen och vi kommer att kräva återbetalning av de för höga hyror som de tagit ut. De hyresgäster som ännu inte talat med oss är välkomna att höra av sig, säger John Oknelid.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons