Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelsestraff för Avestabo – han kvarhålls i häktet

En man hemmahörande inom Avesta kommun döms till fängelsestraff i sex månader för olaga hot, bedrägeri, trolöshet mot huvudman och skadegörelse.
Samtidigt döms en kvinna till skyddstillsyn, även hon hemmahörande inom Avesta kommun, för bedrägeri och trolöshet mot huvudman.

Annons
En man hemmahörande i Avesta döms till sex månaders fängelse för bland annat olaga hot och bedrägeri.Foto Ola Torkelsson / TT

Åklagaren hade i sin stämningsansökan yrkat, dels att de båda skulle dömas för bedrägeri i 16 fall, dels att mannen skulle dömas i fyra fall av olaga hot, stöld alternativt bedrägeri, skadegörelse och övergrepp i rättssak.

Tingsrätten anser att kvinnan, som inte förekommer i belastningsregistret, mot bakgrund av vad som framkommit vid huvudförhandlingen, bör dömas till skyddstillsyn. Det anses kunna bidra till att kvinnan inte återfaller i brott.

Eftersom mannen tidigare dömts för liknande brottslighet och brottslighetens samlade straffvärde, anser tingsrätten att påföljden bör bestämmas till fängelsestraff. Dess längd bestäms till sex månader.

Mannen ska också kvarhållas i häktet till dess fängelsestraffet kan verkställas. Tingsrätten anser att det föreligger risk för fortsatt brottslig verksamhet om mannen försätts på fri fot.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons