Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse väntar för man – döms för misshandel och för att ha dödshotat flera personer

En man från Avesta kommun har dömts till ett års fängelse för flera brott. Mannen har misshandlat en annan man samt hotat flera personer till livet.
Han har även hotat sin tidigare flickvän och överträtt kontaktförbudet mot henne. Mannen förnekar samtliga brott som han döms för.

Annons

En man från Avesta kommun har dömts till ett års fängelse för flera brott. Mannen har misshandlat en annan man samt hotat flera personer till livet.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Porrdiskussion under fullmäktige – oro över surftillgänglighet i skolan: "Bara ett klick bort"

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

Stor vinylguide och lista: Här är 16 eftertraktade skivor du faktiskt har en rimlig chans att hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 40-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Han döms för flera brott som har begåtts i hemkommunen mellan slutet av december i fjol och mitten på februari i år.

I början av januari misshandlade mannen en annan man på en plats i centrala Avesta. Målsäganden har uppgett att han inte minns något av händelsen medan mannen själv har hävdat att han bara försvarade sig när målsäganden flög på honom.

Ett vittne som såg händelsen har dock berättat att det var mannen som flög på målsäganden och slog honom med flera slag.

I slutet av december hotade mannen en kommunal tjänsteman genom att lämna ett hotfullt meddelande på tjänstemannens telefonsvarare där mannen bland annat sade "(Jag) kommer att äta upp dig, jag kommer att döda dig". Mannen har uppgett att han har svårt att behärska sig när han är arg och att det är möjligt att han kan ha sagt detta, men att han i så fall inte menade något illa.

Trots att mannen hade kontaktförbud mot sin tidigare flickvän så konfronterade han henne, kallade henne för nedvärderande saker samt spottade mot henne. Detta skedde i centrala Avesta i slutet av januari i år och bevittnades av ett vittne.

Ett par dagar senare konfronterade mannen exet på nytt och hotade både henne, hennes väninna och väninnans barn till livet.

I mitten av januari skickade mannen ett brev till barnet som han har tillsammans med exet. Brevet innehöll hotelser som var riktade mot exet.

Slutligen hotade mannen en kommunal tjänsteman genom att i ett telefonsamtal med en annan person säga att han skulle döda tjänstemannen.

I samtliga ovan nämnda fall har mannen förnekat brott. Falu tingsrätt anser dock att bevisningen gör att det står klart att mannen begått samtliga brott.

Falu tingsrätt dömer mannen till ett års fängelse för misshandel, olaga hot, ofredande, två fall av hot mot tjänsteman, samt tre fall av överträdelse av kontaktförbud. Dessutom ska han betala skadestånd till mannen som misshandlades, sin tidigare flickvän, till flickvännens väninnan och hennes barn samt till den kommunala tjänstemannen

Mannen var även åtalad misstänkt för ytterligare ett fall av hot mot tjänsteman, men åklagaren anser att det som uttalats inte handlade om något direkt hot och därmed frikänns mannen från misstankarna. En annan åtalspunkt om olaga hot har lagts ner av åklagaren.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons