Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever från Karlfeldtgymnasiet på stort forskarsymposium

Två elever från Karlfeldtgymnasiet i Avesta har nyligen deltagit i ett forskarsymposium vid Chalmers i Göteborg.

Annons

Stiftelsen Molecular Frontiers är instiftad av Kungliga Vetenskapsakademien och erbjuder sedan 2014 Sveriges gymnasieskolor att nominera elever till ett naturvetenskapligt stipendium och i år hade Karlfeldtgymnasiet förmånen att få skicka två elever.

Sunna Forslund och Maria Al Nouh, båda elever på det naturvetenskapliga programmet på Karlfeldtgymnasiet, har i hård konkurrens blivit uttagna för att delta på Molecular Frontiers Symposium på Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

Stipendiet gör det möjligt för gymnasieelever att få delta på konferensen som sammanför världens ledande forskare inom olika högaktuella områden, i år med fokus på hållbarhet och energiproduktion.

Nobelpristagare finns i allmänhet bland talarna, så även i år. Denna gång föreläste bland annat nobelpristagaren i fysik (1997) och f d energiministern i USA Steven Chu.

Konferensen pågick under två dagar i slutet av november och eleverna var mycket nöjda med evenemanget.

– Det gav verkligen inspiration till att läsa vidare och få veta mera. Det var en helt otrolig upplevelse, säger Sunna Forslund och Maria Al Nouh.

Sunna Forslund och Maria Al Nouh var Karlfeldtgymnasiets representanter vid forskarsymposiet Molecular Frontiers Symposium på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Foto: Privat.

Mer läsning

Annons