Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter bus och bråk vid handelsområdet – nu lovar de att ta tag i problemen

Efter flera rapporter om ordningsstörningar och trafikbrott vid Dalahästens handelsområde har kommunen och polisen nu tecknat ett medborgarlöfte.

Annons
Mattias Skarp lokalpolisområdeschef Falun och Lars Isacsson, kommunstyrelsens ordförande tar i hand efter påskrivet medborgarlöfte. Foto: Avesta kommun

På senare tid har både polisen och Avesta kommun fått in flera rapporter om ordningsstörningar och trafikbrott vid parkeringarna vid Dalahästens handelsområde.

Som ett led i arbetet med att komma till rätta med problemet bestämde man sig för att teckna ett medborgarlöfte om ordning på platsen och på onsdagen träffades lokalpolisområdeschef Mattias Skarp och kommunstyrelsens ordförande Lars Isacsson för att underteckna detta.

–Det är viktigt att kunna agera utifrån aktuella problembilder, det är därför vi ska teckna medborgarlöften, säger Mattias Skarp i ett pressmeddelande.

Avesta kommun lovar att ta till åtgärder på den kommunägda marken i området för att förhindra brotten. De lovar även att ta kontakt med de motorintresserade ungdomar som har intresse av att starta en motorförening för att på så vis ta till vara på de goda krafterna som finns på orten.

Polisen i sån sida lovar att rikta sin planlagda verksamhet mot området för att kunna få fatt på de personer som begår ordningsstörningar och trafikbrott.

– Vi hoppas att det här medborgarlöftet ger en lugnare tillvaro för de boende i området, säger Lars Isacsson.

Medborgarlöftet gäller fram till den 14 januari 2018. Därefter kommer det att utvärderas.

Mer läsning

Annons