Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo misstänks ha langat sprit till ungdomar

Annons

Vid sextiden på kvällen den 26 april, ertappades en 23-årig man i Krylbo med 1 159 liter starköl, 145 liter vin och 50 liter sprit. Han greps av polisen och tre dagar senare begärde åklagaren att 23-åringen skulle häktas.

Under utredningen dök namn på flera personer upp. Bland annat en 27-årig man i Krylbo, som tillsammans med den häktade 23-åringen, ska ha smugglat alkohol från EU-länder till Sverige minst tio gånger.

Enligt stämningsansökan har de använt hyrbilar för att frakta alkoholen. Transporterna ska ha skett mellan den 4 juli 2006 och fram tills dess då 23-åringen greps i slutet av april.

Åklagaren hävdar att männen yrkesmässigt har sålt alkohol till ungdomar i Avesta. Därför betraktas både smugglingen och den olovliga försäljningen som grova brott.

Även en 18-årig kvinna förekommer i utredningen. Hon greps i samband med att tillslaget gjordes mot 23-åringen, eftersom hon misstänktes ha sålt starköl till två pojkar.

Enligt stämningsansökan är det inte första gången som kvinnan varit inblandad i männens affärer.

Den flera hundra sidor långa förundersökningen, innehåller bland annat sms-meddelanden, som styrker att försäljningen har skett. Förutom den stora mängden starköl, ska 23-åringen och 27-åringen, ha smugglat 1 200 liter vin och 250 liter sprit. Ytterligare personer misstänks vara involverade men bara de två männen från Krylbo och den unga kvinnan har åtalats.

Mer läsning

Annons