Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vill skapa en naturskola i visentparken

I Falun finns redan en naturskola där barn kan lära sig om odling och hur maten på tallriken kommer till. Nu vill centerpolitikerna Gunilla Berglund och Malin Sundmark att Avesta ska få en egen naturskola vid visentparken.

Annons

I en motion till kommunfullmäktige vill Gunilla Berglund (C) och Malin Sundmark (C) att Avesta kommun ska starta en naturskola.

– Jag tycker att vi ska öka kunskapen hur jorden, naturen och maten hänger ihop, om hur maten blir till. Den här kunskapen riskerar annars att försvinna, säger Gunilla Berglund.

Gunilla Berglund (C).

I motionen förslår centerpolitikerna att naturskolan kan placeras vid Avesta visentpark.

– Vi tänkte det. Det finns lokaler, hus och parkeringar redan. Visentparken var en liten bondgård från början. Vi skulle kunna bygga på den delen och ha några små odlingsrutor där man kan odla till exempel havre, vete och grönsaker, säger Gunilla Berglund och fortsätter:

– Men det är bara ett förslag. Det finns kanske andra platser.

Visenterna i Avesta visentpark kan bli grannar med en naturskola om centerns Gunilla Berglund och Malin Sundmark får besträmma.

Falun lyfts fram som ett exempel där en naturskola redan etablerats. Den skolan driver kommunen tillsammans med en ideell förening under den nationella Naturskoleföreningen.

Vad skulle en sådan här satsning kosta?

– Man behöver se hur andra kommuner löst det här och man får se vad som är rimligt, säger Gunilla Berglund.

Mer läsning

Annons