Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerkvinnor på välbesökt årsmöte

Avesta Grytnäs centeravdelningar höll årsmöte den 31 januari.

Annons

Med en applåd för avgående Annette Borgstedt, under många år ordförande för Avesta Grytnäs Centerkvinnor, avslutades det välbesökta årsmöte för centeravdelningarna.

– Jag konstaterar att vi har varit politiskt och socialt aktiva och haft goda kontakter med många av samhällets viktiga funktioner, kyrkan, Ria och äldreomsorgen är de stora kontaktytorna för oss, menade Anette Borgstedt.

Detta avspeglar sig i 2016 års verksamhetsberättelse som bekräftar medverkan i Kyrkans tacksägelsedag där en skördeauktion gav ett rejält överskott till Världens barn. Även vid andra verksamheter har man skänkt överskott till välgörenhet.

Vid andra tillfällen har gemensamma möten mellan Centerpartiet och Centerkvinnorna gett social samvaro med blommor, kubbspel m m som tema. Även samvaro med grannavdelningar har gett goda sociala kontakter.

Mötesordförande Ingemar Eriksson flaggade för att 2017 kommer att bli ett än mer politiskt aktivt år då kyrkovalet i höst och valåret 2018 närmar sig.

En motion om äganderätt tillstyrktes och en motion om att värna kommunens åkermark initierades. En diskussion om bostadssituationen för äldre och handikappade i Skogsboområdet kommer också att följas upp med påverkan mot berörda instanser.

Till ny ordförande för Centerkvinnorna valdes Marianne Ström, sekreterare Annika Eriksson, kassör Kristina Ohls. Övriga ledamöter är Monika Pettersson, Laila Halvarsson, Annette Borgstedt. Till Centeravdelningen omvaldes Ingemar Eriksson ordf. Annika Eriksson sekreterare, Kristina Ohls kassör. Övriga ledamöter är Monika Pettersson, Per Perers, Peter Grönvalls.

Birgitt Broström

Mer läsning

Annons