Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil voltade efter polisjakt – ska ha kört 100 på 30-väg

En man i 20-årsåldern åtalas nu för en vansinnesfärd i Avesta i augusti, som slutade med att bilen voltade.

Annons

Det var natten mot den 18 augusti som en polispatrull skulle göra en rutinkontroll av ett fordon utanför Avesta. Föraren av bilen vägrade stanna på polisens tecken, och polisen inledde därför en jakt efter bilen.

Under biljakten ska bilen ha framförts i en hög hastighet, bland annat ska föraren ha kört i 100 kilometer i timmen på Kyrkogatan, där den högst tillåtna hastigheten var 30. Föraren ska även ha kört på fel sida om en refug, varit nära att krocka med en annan bil och struntat i väjningsplikten.

Det var när bilen inte stannade för polisen som polispatrullen bestämde sig för att följa efter den. Foto: Johan Nilsson / TT

Färden slutade med att föraren tappade kontroll över bilen, fick sladd, körde ned i diket och voltade på en äng i Skogsbo. När polisen kom fram till olycksplatsen flydde de fyra passagerarna från platsen.

En man i 20-årsåldern, som ska ha kört bilen, åtalas nu för grov vårdslöshet i trafik. Enligt åtalet har han när han framförde bilen gjort sig skyldig till grov oaktsamhet och uppvisat uppenbar likgiltighet för andra människor liv eller egendom. Den åtalade mannen förnekar brott.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons