Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil fattade eld efter våldsam krasch – polisen misstänker brott: ”Vi hittade två alkoholpåverkade 40-åringar i en busskur ”

SOS Alarm mottog klockan 19.06 ett larm gällande en bilbrand på länsväg 697 vid Staffansbo, Avesta kommun. När räddningstjänsten anlände till platsen kunde man inte finna någon person i eller runt bilen – dock fann polisen en stund senare två alkoholpåverkade personer i 40-års åldern i en busskur som erkänner att de färdats i fordonet under kraschen, dock vill ingen av de två berätta vem som körde.

Annons
Foto: Alexander Koivisto/Läsarbild

Enligt Stefan Wickberg som är presstalesperson på polisen i Bergslagen har den brinnande personbilen kört in i ett vägräcke, ner i ett dike och sedan börjat brinna.

– Två personer färdades i bilen när det krockade men kunde inte anträffas på platsen när räddningstjänsten kom dit, säger Wickberg.

Wickberg berättar att man en stund senare hittar två personer i 40-åldern alkoholpåverkade i en busskur en bit från olycksplatsen.

– De båda var märkbart omtumlade och erkände att de varit i bilen vid kraschen men ingen av dem säger vem som körde, och just nu kan vi inte bevisa det, säger Stefan Wickberg.

I nuläget är brottsrubriceringen oklar.

– Vi misstänker brott i samband med händelsen och troligtvis har fordonet börjat brinna vid kollisionen. Det finns ingenting som tyder på att de skulle tänt eld på den, säger Stefan Wickberg.

Personbilen ska enligt uppgift från polisen vara totalt utbränd.

Mer läsning

Annons