Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad make ska ha hotat att döda sin hustru med yxa – inspelade telefonsamtal utgör bevisning

En man från Avesta kommun ska ha ringt till sin fru och hotat att döda henne vid två tillfällen. Han ska även ha hotat henne med våld om hon skulle gå till polisen. Hustrun ska ha spelat in samtalen.
Nu åtalas mannen misstänkt för olaga hot samt övergrepp i rättssak.
Han erkänner brotten.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Så fungerar fartkamerorna – och här är fartsyndarnas vanligaste trix för att inte åka fast

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Avesta kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för två fall av olaga hot och ett fall av övergrepp i rättssak. Samtliga tre brotten ska ha begåtts mot mannens fru.

Enligt åtalet ska mannen, den 2 november i år, ha hotat kvinnan genom att i ett telefonsamtal sagt att han skulle komma hem till henne och sätta en yxa i dörren på henne samt en sätta en yxa i huvudet på henne och slå ihjäl henne.

En man från Avesta kommun har åtalats misstänkt för två fall av olaga hot samt ett fall av övergrepp i rättssak mot sin hustru. Kvinnan ska ha spelat in de hotfulla telefonsamtalen som nu utgör åklagarens bevisning.Foto: Håkan Humla

Samma dag ska ska mannen, på nytt via ett telefonsamtal, ha sin hustru med våld om hon skulle gå till polisen och berätta om hotet. Mannen ska ha sagt att han skulle komma hem till kvinnan och att om hon tog dit polisen så skulle han skada både henne och polisen.

I ett tredje telefonsamtal samma dag ska mannen även ha sagt till sin hustru att han skulle komma hem till henne och slå in dörren med yxa samt ta med en kompis och en 9 millimeters (vilket åklagaren anser syftar på ett vapen) och sätta en kula i huvudet på polisen och på sin hustru.

"Hotet var sådant att NN kunde förväntas känna allvarlig rädsla för att bli dödad eller skadad och att hennes egendom skulle skadas", skriver åklagaren i åtalen, gällande båda fallen av olaga hot.

Som bevisning lägger åklagaren fram förhör med mannen och kvinnan samt uppspelning av inspelade telefonsamtal samt utskrifter av samtalen vilket, enligt åklagaren, styrker att mannen har begått de tre brotten.

Den åtalade mannen erkänner samtliga tre brotten.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons