Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre man i permobil körde över kvinnas fot – döms nu för misshandel

En man från Avesta kommun har dömts till villkorlig dom och dagsböter för misshandel.
Han körde över en kvinnas fot, samt slog henne i bröstet med ett knytnävsslag.
Själv förnekar mannen brott. Falu tingsrätt anser dock att hans förklaring framstår som en efterhandskonstruktion.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Motorälskande besiktningstekniker från Vikarbyn medverkar i nya TV-serien Bilprovningen

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 70-årsåldern och bosatt i Avesta kommun.

Den 17 mars i år befann sig mannen på en plats i hemkommunen och hamnade då i en situation med två kvinnor. Falu tingsrätt anser att det är styrkt att det uppstod någon form av konflikt där mannen och en av kvinnorna svor åt varandra. Sedan har parterna varsin version av vad som hände.

Kvinnan har uppgett att mannen slog henne i bröstet, sparkade henne på smalbenet samt backade med in permobil och körde över hennes fot med flit.

Mannen förnekar brott och har uppgett att det i själva verket var kvinnan som gick fram till honom och ruskade om honom så att hans mössa föll av. Han har uppgett att han varken sparkade eller körde över kvinnans fot, i vart fall inte med flit.

Dessutom har mannen uppgett att han reste sig ur sin permobil och då höjde händerna för att balansera sig och att han i samband med detta råkade stöta till kvinnan.

Den andra kvinnan har berättat om att mannen utdelade ett knytnävsslag i ansiktet på den första kvinnan. När åklagaren, under rättegången, läste ur polisförhöret från förundersökningsprotokollet, drog hon sig till minnes att slaget träffade i bröstkorgen.

En äldre man från Avesta kommun har dömts till villkorlig dom och dagsböter för misshandel. Mannen körde över en kvinnas fot med sin permobil och utdelade sedan ett knytnävsslag som träffade kvinnan i bröstet. Själv förnekar mannen brott.Foto: Henrik Montgomery/TT

Tingsrätten konstaterar att meningarna om händelseförloppet går isär. Däremot anser tingsrätten det utrett att mannen körde över kvinnans fot med flit, eftersom han först backade och sedan körde framåt.

Vidare anser tingsrätten att mannens förklaring om att han råkade stöta till kvinnan när han försökte hålla balansen framstår som en efterhandskonstruktion. Däremot anser tingsrätten att det inte är bevisat att mannen sparkat kvinnan på benet.

Falu tingsrätt dömer mannen för misshandel. Mannen döms till villkorlig dom samt till att betala 60 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 3 000 kronor. Han ska även betala 5 000 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan samt 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons