Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta upp i topp efter trepoängare mot Korsnäs

Annons

Tack vare 3–1 (2–0) hemma mot Korsnäs är Avesta ny serieledare i division 4 Dalarna i fotboll. Laget ligger på samma poäng som tvåan Forssa men toppar tabellen. Forssa har dock en match mindre spelad. Efter tisdagens match på Avestavallen ligger Korsnäs på fjärde plats.

– Spelar helt okej första 20 minuterna och gör mål på nick under den perioden. Sedan går vi ner på lågt försvar och bjuder in Korsnäs i matchen men gör en snabb omställning i sista minuten som resulterade i ett fint och skönt mål. Började andra halvlek ganska bra och gör 3-0 med ett väldigt vackert anfall. Korsnäs flyttar fram laget och får tryck i anfallsspelet som leder till en reducering. Vi kämpar och krigar i 90 minuter och tar tre sköna poäng, kommenterade Avestas tränare Magnus Svedlund.

Korsnäs tränare Andreas Bauducco kommenterade matchen:

– Vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna matchen och har en mängd avslut på och utanför mål men får ofattbart nog bara ett mål. Avesta skapar inte lika mycket men gör till skillnad från oss mål på chanserna. Vi spelar stundtals bra fotboll men är inte tillräckligt bra i straffområdena, där matcherna avgörs.

Avestas mål gjordes av Daniel Viklund, Mohammed Almousilli och Taher Mahmoud Saleh. Vassillios Andreadis Panagiotidis stod för Korsnäs enda mål.

Nästa motstånd för Avesta är Tunabro. Lagen möts fredag 25 maj 19.00 på Gyllevallen. Korsnäs tar sig an Vansbro hemma lördag 26 maj 14.00.

Mer läsning

Annons