Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äventyrsbadet inkräktar inte på andra verksamheter

Annons

Svar till Lena Gäfvert:

Det är fel när du påstår att investeringen i ett äventyrsbad trängt ut andra investeringar i den kommunala budgeten. Så är det inte eftersom äventyrsbadets investering finansieras via fastighetsbolaget Hushagen.

Det finns heller ingen som helst koppling mellan äventyrsbadet och investeringen i Tunets bad.

Eftersom det är landstinget som hyr sjukhusbassängen vid Borlänge sjukhus/Hällsjöhemmet finns definitivt ingen koppling på den punkten heller. Alla sådana påståenden är felaktiga.

Äventyrsbadet har så här långt varit en mycket lyckad satsning med ett stort antal badande från Borlänge med omnejd. Mellan september förra året och februari i år hade 125 000 personer besökt badet.

Precis som sades vid starten så har fritidsgårdarna möjlighet till två gratisbad per år. Det har inte gjorts några utfästelser som inte infriats.

När det gäller renoveringen av Tunets bad så är det en investering på 13,5 miljoner kronor. Tunets bad blir ett varmbad med inriktning på personer med funktionshinder och handikapp.

Det blir modernt till utformningen och ska kunna möta många behov. Dalatrafik har även förklarat sig villiga att dra mjuka linjen till Tunet.

Landstingets primärvård hyr i dag sjukhusbassängen. Ska driften av den fortsätta krävs landstinget uttalade vilja på den punkten. Om så inte sker är Borlänge kommun självfallet beredd att låta primärvården hyra in sig i Tunets bad.

Vi har inte, och kommer inte, att slänga ut primärvården någonstans.

Tunets bad blir efter renoveringen en anläggning som kvalitetsmässigt är klart bättre än nuvarande sjukhusbassäng. Inte minst det faktum att bassängens botten är höj- och sänkbar talar för detta.

Vi tror oss kunna erbjuda ett mycket bra alternativ för människor med funktionshinder och olika typer av handikapp.

Jag vill också understryka att handikapporganisationerna varit med i planeringen av Tunets bad.

PETER HULTQVIST (S)

Mer läsning

Annons