Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även kammarrätten säger nej till Gull-Britt i Pärlby

Annons

Ett beslut som överklagades till länsrätten som i sin tur gick på Ludvika kommuns beslut.

Den 25 augusti 2004 skrev länsrätten i sin dom: "Utredningen i målet ger inte tillräckligt stöd för att Gull-Britt Karlsson på grund av funktionshinder har väsentliga svårigheter att förflytta på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationsmedel. Hon är därför inte berättigad till färdtjänst."

Länsrättens beslut överklagades till kammarrätten i Sundsvall som strax före jul kom med sin dom:

"Av handlingarna i målet framgår att Gull-Britt Karlsson har vissa funktionshinder som inte endast är tillfälliga. Utredningen visar dock inte att detta medför att hon har sådana väsentliga svårigheter förflytta sig på egen hand eller att resa med allmänna kommunikationsmedel som krävs för rätt till färdtjänst. Överklagandet ska därmed avslås".

- Vad säger man, suckar Pierre Lind, som är ombud för sin mamma. Vi har överklagat i alla instanser och fått avslag. Trots att min mor har läkarintyg på sina svåra problem så är det ingen som lyssnar.

- Nu har vi gjort vad som går under två års tid och allt har varit förgäves. Min mor har näppeligen inte blivit bättre under de här åren utan snarare tvärtom, konstaterar Pierre Lind.

Gull-Britt Karlsson har bevisligen svåra funktionsproblem i sitt högra ben. Orsaken till detta är en tidigare misslyckad ryggoperation. I läkarintyget sägs att detta leder till klar ostadighetskänsla och svaghet i benet med ganska betydande gångsvårigheter som följd. Hon drabbas även av yrselanfall då och då till följd av sina svåra smärtor.

- Detta räcker tydligen inte för myndigheterna och är självklart mycket tragiskt för min mor att få höra, betonar Pierre Lind.

- Vad vi kommer att göra nu? Vi kommer inte att ge upp efter två års kamp. Europadomstolen finns men annars får vi börja om och vädja till kommunen en gång till.

Är allt hopp ute nu?

- Myndigheterna måste inse att min mor är svårt handikappad och behöver hjälp.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons