Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ättestupa vore värdigare

Annons

Svar till Magdalena Ekdahl:

Vi har ett landsting som inrättar nya chefstjänster med rekordlöner, tillsätter chefer som redan innan de har tillträtt begär sju-åtta underchefer som ska sköta deras jobb, instiftar nya tjänster som politiska sekreterare för att cheferna ska kunna prata med varandra.

Ett landsting som subventionerar bensinbolagens etanolpumpar och lovar ytterligare miljoner till "kulturen".

Samma landsting har ett sparkrav på sigoch sparar alltså inte på ovanstående utgifter utan på sådant som blöjor till vårdtagare.

Gamla människor som hela sitt liv har betalat världens högsta skatter under förespegling att det skulle ge en trygghet inför ålderdomen, och deras barn har fortsatt att betala världens högsta skatter.

Nu gör sparbetingen att de gamla tydligen största delen av dygnet får ligga i sin egen urin och avföring, allt annat än värdigt.

När detta påtalas i en insändare dyker det upp en vilsen själ som tycker att vi alla ska vårda våra äldre.

En i familjen ska ha tid att på heltid och professionellt sköta föräldrarna, annars är man bara ute efter att förverkliga sig själv.

Hallå Magdalena Ekdahl, vakna! Välkommen till verkligheten!

Vi är inte kvar i det gamla bondesamhället. Folk måste försörja sig, två måste arbeta för att få det att gå ihop.

Men ska man gå tillbaka till gamla tider får man väl gå tillräckligt långt tillbaka. Långt värdigare slut än att ligga blöt och kletig i en säng är väl det urgamla greppet, ättestupan.

Snabbt och smärtfritt och det löser problemet med att regeringen har förskingrat svenska folkets inbetalade pensionspremier.

Nationalekonomiskt effektivt, ett värdigt slut, stora delar av vården kan läggas ned och M. Ekdahl kan känna sig lugn för att vi tar hand om våra äldre enligt gammal tradition och inte kräver någon slags värdig behandling från landstingets sida.

Jag antar att M. Ekdahl har någonting med utredningar om landstingets besparingar eller någon politisk toppost att göra, med det angreppet på individuella anhöriga och vårdtagare.

LASSE ALÉX

Mer läsning

Annons