Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attentat mot USA-skola i Gazaremsan

Annons

Beväpnade män trängde sig in på en privatskola och sprängde flera bomber på en privatskola i Gazaremsan i morse, uppger palestinska säkerhetsansvariga.

Vem som låg bakom är inte klart.

Angreppet mot den Amerikanska internationella skolan, som dock inte uppges ha någon anknytning till den amerikanska staten, ägde rum vid femtiden i morse långt före skolstart. Attentatsmännen övermannade vakterna och sprängde sedan tre bomber i två av skolans byggnader.

Sprängladdningarna orsakade materiella skador, men ingen människa skadades, sade folk på plats enligt Reuters.

Angriparna band vakterna innan de placerade ut bomberna på skolan. De tog sedan vakterna med sig som skydd då de gav sig av, men släppte dem en timme senare, rapporterar AFP.

En tjänsteman vid inrikesdepartementet sade till AFP att polisen tror att det kan finnas ett samband mellan skolattentatet och en våg av angrepp på internetkaféer i Gazaremsan den senaste månaden. De flesta dåd har en grupp kallad Sanningens svärd tagit på sig. Gruppen motiverar attentaten med att ungdomar inte ska få se pornografi på internet.

Männen identifierade sig som en al-Qaidagrupp i Gazaremsan, sade Salem.

Skolan är privat och ingår i en förening av "amerikanska skolor" i Mellanöstern. I utbildningen ingår engelska och arabiska studier.

Amerikanska internationella skolan anses vara en av Gazas bästa privatskolor. Den grundades 1995 och har över 600 elever.

I mars 2006 kidnappades den nederländske rektorn och en australisk lärare kortvarigt. Efter den händelsen gav sig alla utländska lärare av.

Skolan ligger nära den tidigare judiska bosättningen Dugit. Den har träffats flera gånger av israelisk eld under de senaste årens strider.

TT

Mer läsning

Annons