Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attackerade rånoffer med kniv och yxa

Annons

Mannen från Smedjebacken misstänks tillsammans med en jämnårig kamrat från Borlänge ha begått flertalet brott i Borlänge under natten till den 6 januari i år. Männen är nu häktade.

Enligt åklagaren har de strax efter klockan 04 på morgonen rånat två andra personer på pengar, mobiltelefon och plånbok. Med yxa och kniv har de huggit och skurit det ena offret på mage, arm och hand.

"Endast genom att hoppa undan och parera anfallen har XX och YY undgått ytterligare skador", står det i stämningsansökan.

Senare under samma morgon ska de två gärningsmännen ha försökt stjäla två olika fordon och sedan brutit sig in i ett tredje. Där har de tagit bilstereo, kamera, filmer och cigaretter.

Vid lunchtid samma dag ska de två ha hotat en annan person med kniv och hammare, genom att försöka slå och hugga denne.

Redan några dagar tidigare ska Smedjebacksbon ha misshandlat en man i Smedjebacken med en kniv. Han har skurit offret i tummen och sedan huggit en kniv i ryggen på honom. "Brottet är att anse som grovt då gärningen varit livsfarlig samt att NN visat särskild hänsynslöshet och råhet", står det i stämningsansökan.

Båda 20-åringarna är också misstänkta för narkotikabrott, efter att ha haft 373 tabletter av ett narkotisk preparat på sig. De misstänks ha varit påverkade under dåden.

Straffet för rån är mellan ett och sex års fängelse. Straffet för grov misshandel är mellan ett och tio års fängelse.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons