Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attacker mot somaliskt fredsförsök

Annons

Fredskonferensen i Somalia återupptogs på torsdagen, men utsattes inom kort för granatattacker.

När försoningskonferensen återupptogs i huvudstaden Mogadishu besköts möteslokalen med granater, men de missade målet och dödade i stället sex civila. Enligt vittnen var fem av de döda barn.

Våldsdåden har avlöst varandra under den senaste tvåveckorsperioden. I onsdags föll granater över Afrikas största marknadsplats för vapen, med påföljande skottsalvor från somaliska säkerhetsstyrkor. Minst tre människor miste livet.

Bara några timmar senare återupptogs det somaliska fredsmötet.

Somaliska soldater, understödda av etiopiska trupper, patrullerade den före detta poliskasern där konferensen hålls. Trots det utsattes lokalen för granatattacker, precis som under det första öppningsförsöket i söndags.

Omkring tusen klanäldste, politiker och tidigare krigsherrar samlas i ett försök att skapa dialog och försoning i det krigshärjade landet, som inte har haft en fungerande regering sedan diktatorn Mohamed Siad Barre störtades 1991. Vägbomber och andra våldsamheter har skakat Mogadishu sedan somalisk militär med stöd av etiopiska styrkor tog kontroll över staden efter flera månaders strider mot islamistmilis.

TT

Mer läsning

Annons