Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta månaders fängelse för 19 brott – dömd man kolliderade med fyra bilar

En man har dömts till fängelse för 19 olika brott, bland annat begångna i Hedemora och Smedjebackens kommun.
Bland annat körde mannen över en spikmatta och kolliderade med fyra parkerade bilar på Brunnsjögatan i Hedemora.
Mannen erkänner merparten av brotten han döms för.

Annons
En man har dömts till fängelse för 19 olika brott, bland annat begångna i Hedemora och Smedjebackens kommun. Bland annat körde mannen över en spikmatta och kolliderade med fyra parkerade bilar på Brunnsjögatan i Hedemora.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Miljonförsäljningar i 14 av 15 dalakommuner – här är de senaste fastighetsaffärerna i Dalarna

Sällsynt muminmugg såld för rekordsumma – här är 10 porslinsföremål du vill hitta i förrådet

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i norra Sverige. Han har nu dömts för sammanlagt 19 olika brott och erkänt merparten av brotten, som han åtalades för i februari.

Flera av brotten handlar om att mannen kört bil, bland annat i Vikbyn, Hedemora kommun, den 5 oktober 2017, samt i Örebro en månad senare och på en plats i norra Sverige i mars 2017, trots att han saknat körkort och varit berusad eller narkotikapåverkad. Mannen erkänner merparten av dessa brott.

Den 20 september i fjol körde mannen en bil i Hedemora kommun. Polisen jagade mannen och det kastades ut en spikmatta som han körde över. Färden slutade med att mannen kolliderade med fyra bilar som stod parkerade på Brunnsjögatan. Mannen erkänner samtliga brott.

Den 31 januari i år stal mannen en bil, som stod på tomgång, på en plats i Hedemora. Sedan körde han bilen till Gläfse i Smedjebackens kommun där han först körde fast och sedan bröt sig in i ett fritidshus och stal saker. Mannen har förnekat inbrottet men erkänt bilstölden. Han misstänktes även för försök till stöld, vid ett uthus i Gläfse, men förnekar brott och frikänns från misstankarna.

Falu tingsrätt dömer mannen till åtta månaders fängelse för fem fall av rattfylleri, fem fall av grov olovlig körning, tre fall av ringa narkotikabrott, två fall av vårdslöshet i trafik samt ett fall vardera av grov stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovligt brukande samt brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Mannen ska även betala 7 800 kronor i skadestånd till ägaren till bilen han stal i Hedemora i januari, 1 800 kronor i skadestånd till ägaren till den bil han körde, i samband med polisjakten i Hedemora, samt 41 400 kronor i skadestånd till ett försäkringsbolag, som ersättning för bilarna som skadades vid kollisionen på Brunnsjögatan i Hedemora.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons