Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att göra en Ken

Annons

Vi har i Dalarna lärt oss under hösten ett nytt förnamn, Ken. Det var demokratin som segrade i vårt sköna Dalarna. Även om det nu finns så kallade liberaler som inte gillar dessa regler. Att man själva fuskar under val har man redan glömt. Det finns de som säger att demokratin är hotad av Ken.

De må vara sant att de är en grupp människor som är rädda och vilsna. Utan ideologi och identitet. Men de fick röster, ganska många röster. Röster av dem som till exempel bor i Hedemora och vill ha kvar sitt lilla sjukhus i Avesta.

Röster av dem i Grängesberg som önskar att Ludvika lasarett ska blomma. Politiker i Dalarna tillhör det största av landets partier. Hembygdspartiet är det största vi har. Och det är vårt uppdrag att företräda detta parti. Varför då så arg på Ken? Jo han svek! Han svek gruppen!

Det jobbigaste är att man inte kan lite på de politiker man väljer. Att dessa inte är lojala mot sitt parti. Det bör man vara i så långt det går. Så är det överallt med lojalitet. Men inte vår Ken.

Han kanske har en tanke och idé. Eller så är han bara en Loke i asarnas Valhall! Inte finns det väl andra Ken eller svikare i Dalarna? Inte är man arg i Falun för att de svek. Inte är man arg i Hedemora för att de svek

Alla är glada och vår demokrati vårdar vi ömt som den bräckliga och ömma blomma den är. Om det fanns en plan mot mobbning på era möten skulle ni inte hålla på att mobbas. Så sluta hacka på Ken.

MARKUS RAGNEGÅRD, SOSSE

Mer läsning

Annons