Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinningsstationen ska flyttas

Annons

Svar till "Jeanette H".

Signaturen vädjar till Falu kommun och de som har ansvar för sophanteringen om att flytta sopstationen vid Britsarvsskolan II.

Liksom Jeanette H är vi på Förpackningsinsamlingen, som samordnar etablering, information och skötsel av återvinningsstationerna i kommunen, inte nöjda med återvinningsstationens placering vid Britsarvsskolan II.

Tillsammans med Falu kommun arbetar vi för att hitta en ny lämpligare placering av återvinningsstationen. Ambitionen är att flytta stationen till ett närliggande köpcentrum. Vi arbetar också för att dumpningen av grovsopor ska upphöra.

Vi vill samtidigt passa på att kommentera signaturens användning av ordet sopstation.

Den plats som åsyftas är ingen sopstation avsedd för sopor i vanlig bemärkelse. Det är en återvinningsstation avsedd för hushållens förpackningar och tidningar.

Förpackningar utgör nämligen resurser som ska återvinnas i enlighet med den producentansvarslag som finns sedan 1994.

Förpackningarna samlas in av entreprenörer och återvinns till nya förpackningar eller produkter.

Återvinningsstationerna är endast dimensionerade för att användas av hushållen. Även företag ska samla in förpackningar, men de kontaktar en entreprenör och avtalar om hämtning, alternativet lämnar själva på Falu avfallsanläggning. Grovsopor och hushållsavfall hanteras av Falu kommun.

Vid frågor om insamling och återvinning, besök www.forpackningsinsamlingen.se eller ring Förpackningsinsamlingens kundtjänst på telefon 0200 - 88 03 11.

TOVE BERGH

Mer läsning

Annons