Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för tobakskuppen

Annons

Under morgonen den 16 decenmber grep polisen tre män från södra Stockholm misstänkta för tobakskuppen mot ICA Fiolen samma natt. Polisen överraskade trion på brottsplatsen endast några minuter efter det att inbrottslarmet utlösts. Efter en kilometerlång jakt till fots kunde polisen gripa en av de flyende männen. De övriga två greps vid en hyrbil nära Knotgården, mellan Rättvik och Leksand några timmar senare.

Vid kuppen i Rättvik använde inbrottstjuvarna en stulen bil som murbräcka mot affärens entrédörrar. Väl i lokalen stals tobak för totalt 83 000 kronor.

Polisen är övertygade om att det är trion som utfört rånet. Förutom polisens egna vittnes-iakttagelser har polisens tekniker bland annat hittat glassplitter från den krossade entrédörren under en de misstänktas skor. Polisen har också hittat ett meddelande mellan två av de misstänkta i häktet i Falun. Åklagaren menar att det skrivna meddelandet styrker åtalet.

Åklagaren menar också i sin stämningsansökan att stölden ska betraktas som grov - eftersom den genomförts på ett hänsynslöst sätt och orsakat stora materiella skador.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons