Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för flera hot

Annons

Det var den 29 juni som den 41-årige Malungsbon greps sedan han hotat en kvinna till döden.

Malungsbon hotade också en kvinnlig polis, genom att hota med att han skulle döda henne och spränga hennes hus i luften med dynamit.

Malungsbon, som några dagar efter gripandet häktades vid Mora tingsrätt, hade bland annat hotat döda kvinnan, och även nedvärderat henne genom olika uttalanden.

En polispatrull skickades till bostaden i centrala Malung där den här händelsen inträffade. Då patrullen hade gripit mannen och skulle transportera honom från brottsplatsen med polisbil hotade han också och angrep en kvinnlig polis verbalt med uttalanden som att han skulle döda henne.

Han sade också under transporten att han visste var hennes barn bodde och att han skulle spränga henne och hennes hus med dynamit.

De hot som den 41-årige Malungsbon framförde skedde verbalt och han utsatte inte den kvinnliga polisen för några handgripligheter men framförde ändå sådana hot att åklagaren Ulrika Liljeberg, som väckt åtal mot den nu häktade mannen, anser det befogat att åtala Malungsbon också för hot mot tjänsteman.

De hot som Malungsbon framfört, dels mot kvinnan, dels mot den kvinnliga polisen, är av sådan dignitet att om Malungsbon vid en kommande rättegång fälls för olaga hot och hot mot tjänsteman riskerar han att dömas till ett kännbart fängelsestraff.

Den 41-årige Malungsbon sitter fortfarande häktad i väntan på huvdförhandlingen som kommer att ske vid Mora tingsrätt nu på torsdag.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons