Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad man ska ha kört bil berusad – misstänks även för kontantstöld vid gatukök

En man från Ludvika kommun har åtalats misstänkt för flera brott.
Enligt åtalet ska mannen ha kört bil i Borlänge trots att han var berusad, narkotikapåverkad och saknade körkort. Han misstänks även för en kontantstöld från ett gatukök i Ludvika.
Den åtalade mannen förnekar samtliga brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Risk för motorstopp i kylan – här är de viktiga sakerna du ska ha i bilen på vintern

Allt fler dalabilar underkänns vid besiktningen – Här är de 49 vanligaste felen

Motorälskande besiktningstekniker från Vikarbyn medverkar i nya TV-serien Bilprovningen

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Ludvika kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri, olovlig körning, stöld samt två fall av ringa narkotikabrott.

Enligt åtalet ska mannen, den 9 maj i år, ha kört bil på riksväg 50 i Borlänge trots att han saknade körkort, var berusad och påverkad av narkotika. Mannen ska ha haft 1,29 promille alkohol i blodet, samt spår av narkotikan, strax efter bilfärden. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Enligt en polisman som har vittnat så ska mannen ha gjort trafikfarliga omkörningar, stundtals kört i mycket hög hastighet samt inte lyckats hålla bilen kvar på vägen vid en rondell utan i stället kört in i en refug och in på en parkering.

Förutom alkoholen ska mannen även ha varit påverkad av alprazolam och amfetamin, vilket är narkotikaklassat.

Vidare ska mannen, enligt åtalet, ha brukat amfetamin, vilket är narkotikaklassat, när han vistades i Alingsås kommun den 21 juni.

En man från Ludvika kommun har åtalats misstänkt för att ha stulit kontanter från ett gatukök i Ludvika samt för att ha kört bil i Borlänge trots att han var berusad, narkotikapåverkad och saknade körkort.Foto: Jessica Gow/TT

En månad senare, den 20 juli, ska mannen ha stulit 1 973 kronor i kontanter från ett gatukök i Ludvika.

Som bevisning för de olika brotten lägger åklagaren bland annat fram förhör med mannen, vittnesförhör gällande de trafikrelaterade brotten i Borlänge samt en vittne som ska ha sett kontantstölden i Ludvika och en övervakningsfilm från gatuköket vilket, enligt åklagaren, styrker att mannen har begått brotten.

Den åtalade mannen förnekar brott i samtliga fall.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons