Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad man misstänks för dödshot, narkotikabruk och innehav

En man från Hedemora kommun har åtalats misstänkt för olaga hot och tre fall av ringa narkotikabrott. Brotten ska ha begåtts i hemkommunen samt i centrala Avesta.
Mannen både erkänner och förnekar brott.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

Trött på julmaten? Här är landets bästa restauranger – och de bästa i Dalarna

Allt fler dalabilar underkänns – Lista: Här är de 49 vanligaste felen vid besiktningen

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 20-årsåldern och bosatt i Hedemora kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott begångna i Avesta och Hedemora kommun.

Enligt åtalet ska mannen, den 8 oktober i år, ha hotat en annan man genom att säga att han skulle skada och döda mannen. Detta ska ha skett på en restaurang i centrala Avesta.

Den åtalade mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott.

En man från Hedemora kommun har åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för flera brott, som ska ha begåtts i hemkommunen samt i Avesta kommun.

Vid samma tillfälle ska mannen ha brukat bensoylekgonin, MDA och MDA, som är narkotikaklassat. Åklagaren anser att detta bevisas av analysresultatet.

Han ska även ha haft 3,74 gram cannabisharts, som är narkotikaklassat, på sig. Mannen åtalas därför misstänkt för två fall av ringa narkotikabrott. Han erkänner innehavet men förnekar brukandet.

Ett par veckor senare, den 29 oktober, ska mannen ha haft 12,9 gram cannabisharts i sin bostad i Hedemora kommun. Han åtalas därför misstänkt för ett tredje fall av ringa narkotikabrott. Mannen erkänner det brottet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons