Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad för tafflig crash&grab-kupp

Annons

Rånarna tog fart med jeepen för att ramma bankens fönster. Men rutan var för seg och kuppen sprack.

Nu åtalas en av rånarna.

Den 29-årige man, som nu åtalas vid Södertörns tingsrätt, fungerade som insatsledare vid kuppen mot Handelsbanken i Huddinge centrum den 8 januari. Han stod utanför banken och dirigerade de tre kumpanerna från sin mobiltelefon.

Till att börja med beordrade han en medbrottsling att anlägga eld i en Audi i ett parkeringsgarage i Flemingsberg söder om Huddinge. Detta för att avleda polisens uppmärksamhet från rånet. Sedan ringde han efter kumpanerna i jeepen, som skulle ta sig in i banken.

Rånet skedde en måndag förmiddag kort efter att bankomaten hade fyllts på. Av det drar kammaråklagare Anne-Marie Nyholm slutsatsen att rånet var noga förberett.

Rånarna försökte alltså förgäves ramma bankens fönster. När de insåg att de misslyckats hotade de två vittnen med automatkarbin, tände eld på jeepen och flydde i en stulen Volvo.

Vad den nu åtalade 29-åringen inte kände till var att han hela tiden filmades av en övervakningskamera som satt utanför banken mittemot rånbanken. Att de mycket speciella kläder han hade på sig skulle fälla honom visste han inte heller. I hans mobil hittade polisen nämligen en bild han tidigare tagit av sig själv iförd den originella stassen.

Mannen är dömd för rån flera gånger tidigare. Han nekar till brott.

TT

Mer läsning

Annons