Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal väcks för fem brott i fem olika dalkommuner – man misstänks ha stulit alkohol

En man från Smedjebackens kommun har åtalats misstänkt för fem olika brott, som ska ha begåtts i fem olika dalakommuner.
Det handlar om misstankar om knivinnehav, alkoholstöld samt skadegörelse.
Mannen erkänner merparten av brotten som han åtalas för.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Har grannen sålt dyraste huset? Klickbar karta: Här årets största fastighetsaffärer i din kommun

De var bäst på högskoleprovet i Dalarna – en provskrivare fick 2,00

Spara tusenlappar på att leva klimatsmart – 19 tips både du och miljön tjänar på

SÅ KÖPER DU PLUS

Mannen i fråga är i 50-årsåldern och bosatt i Smedjebackens kommun. Han har nu åtalats vid Mora tingsrätt misstänkt för en rad brott, i fem olika dalakommuner.

Enligt åtalet ska mannen, den i juli 2016, ha burit kniv på järnvägsstationen i Ludvika, trots att detta inte var befogat. Mannen erkänner brottet, som lyder brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

En vecka senare, den 8 juli 2016, ska mannen ha burit kniv på nytt, denna gången vid busstationen i Mora. Även detta brott erkänner mannen.

En man från Smedjebackens kommun har åtalats misstänkt för fem brott i fem olika dalakommuner. Det handlar bland annat om två fall av misstänkta alkoholstölder på Syetembolaget.Foto: Fredrik Persson/TT

Den 24 juli 2016 ska mannen ha krossat en fönsterruta och skadat en köksbänk så att det blev skador för ett okänt värde. Detta ska ha skett på en plats i Orsa kommun. Mannen åtalas för skadegörelse, men det framgår inte av åtalet om han erkänner eller förnekar brott.

Den 30 oktober i år ska mannen ha tagit en flaska whisky från Systembolaget på Norra Backa i Borlänge. Whiskyn ska ha varit värd 259 kronor. Mannen åtalas för ringa stöld, ett brott som han erkänner.

En vecka senare, den 6 november i år, ska mannen slutligen, enligt åtalet, ha tagit två flaskor vodka från Systembolaget i Falun. Alkoholen ska ha varit värd 478 kronor. Mannen åtalas därför för ytterligare ett fall av ringa stöld, vilket han erkänner.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons