Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för knivmord på frun

Annons

När polisen kom till lägenheten i Malmö där en 25-årig kvinna knivdödats väntade hennes jämnårige make utanför med blodiga byxor. Nu åtalas han för mord.

Redan i samband med häktningen den 22 mars erkände mannen. I kammaråklagare Lena Körners bevisning ingår också uppgifter från en bekant till paret som blev uppringd på morgonen morddagen den 19 mars. Den 25-årige mannen ska då ha sagt att han mördat sin fru. Samtalet ledde sedan till att polisen larmades till parets gemensamma lägenhet.

Motivet till mordet var troligen svartsjuka. Kvinnan ska ha talat om för mannen att hon ville skiljas och älskade en annan man.

Enligt det rättsmedicinska utlåtandet blev hon utsatt för stor brutalitet. Mannen ska först ha tagit strupgrepp på kvinnan och därefter ha huggit henne upprepade gånger i halsen.

Den mördade kvinnan var dansk medborgare, men kom liksom maken ursprungligen från ett utomeuropeiskt land. De uppges ha bosatt sig i Malmö på grund av de danska utlänningslagarna.

Rättegången i fallet inleds i Malmö tingsrätt den 4 juli. Lena Körner yrkar att den åtalade mannen ska utvisas vid en fällande dom.

TT

Mer läsning

Annons