Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för grov misshandel

Annons

Till listan om grov misshandel, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman läggs nu också ett ringa narkotikabrott från oktober i fjol.

Mannen häktades den 31 december.

Det var under natten till den 29 december som 40-åringen misshandlade 50-åringen med slag och sparkar mot både huvudet och kroppen. Med smärta, sår, svullnader och en blödning i hjärnan som följd. Den misshandlade mannen fick vård på lasarettet för sina skador.

Morgonen därpå fick polisen reda på att det fanns blodspår som ledde in i den misshandlades lägenhet. De tog sig in i lägenheten där de fann en man som låg på en soffa. Proverna visar att han då var påverkad av både alkohol och narkotika.

När polisen skulle gripa mannen ville han inte alls följa med från den nedblodade lägenheten. I stället satte han sig till motvärn. Bland annat sparkade han en av de tre poliserna på smalbenet.

Inte blev det bättre när polisen skulle skjutsa mannen till lasarettet för provtagning. Han ville inte åka. Han vägrade att resa med. Han gjorde motstånd, krängde och spände kroppen och i ambulansintaget vägrade han att gå ut ur bilen. Samtidigt skrek, pratade och svor mannen. Innebörden i hoten var att han skulle skada eller döda poliserna.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons