Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för barnmordet i Norrahammar

Annons

Den psykiskt störde man som knivhögg en åttaårig pojke på en gata i Norrahammar utanför Jönköping, åtalades i dag. Mannen åtalas för mord.

Attacken mot pojken tycks ha skett för att den 27-årige mannen skulle få tyst på sina inre röster.

Han har berättat i förhören med polisen hur han känt sig hotad av människor och även "andra". Om han mördade någon, skulle hoten försvinna.

Attacken mot åttaåringen skedde på en trottoar i Norrahammar, mitt på dagen i början av februari. Pojken fick ett 40-tal knivhugg, många av dem riktade mot nacken.

Mannen är psykiskt sjuk och det dröjde mer än en vecka innan han ens kunde förhöras om mordet. Han har erkänt grov misshandel.

Pojken gick på den snöiga trottoaren i Norrahammar utanför Jönköping intill en vältrafikerad väg när han överfölls av 27-åringen. Flera vittnen såg attacken och de har berättat hur pojken blev slagen och hur mannen högg mot honom gång på gång.

De skrek åt 27-åringen att han skulle sluta och försökte gripa in. Man följde efter 27-åringen när han försökte ge sig av från platsen.

Det gjorde att polisen kunde gripa honom bara en kvart senare.

Den lille pojken och 27-åringen kände inte varandra. Attacken var helt slumpmässig.

27-åringen hade så sent som i november förra året, drygt två månader före attacken i Norrahammar, skrivits ut från den rättspsykiatriska vård han dömts till efter att ha satt eld på sin mammas lägenhet. Mannen hade frivillig kontakt med psykiatriska kliniken i Jönköping, och därifrån hade man försökt ta kontakt med honom när han inte hördes av. Fast utan att nå honom.

Mannens mamma har berättat hur hon själv spontant tog kontakt med vården för att få hjälp till sin son. Det var kort före mordet. Mamman är kritisk och tycker att hennes oro inte togs på allvar.

TT

Mer läsning

Annons