Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årsstämma i augusti för saxhytteförening?

Annons

Det säger Carl Johan Hjälme, 72, Uppsala. Detta med anledning av att länsstyrelsen utsett honom till så kallad särskild syssloman för Saxhyttans Samfällighetsförening.

- Förmodligen någon gång efter midsommar kommer jag att ha ett möte med föreningens advokat Lars-Göran Eriksson för att utröna hur vi ska gå vidare. Jag gissar att en ny årsstämma hålls efter sommaren, kanske i slutet av augusti, säger Hjälme.

Han berättar att Ludvikaadvokaten Björn Henriques, som ligger i fejd med en majoritet av medlemmarna i samfällighetsföreningen, haft telefonkontakt med Hjälme.

Särskilda sysslomannen tänker dock inte ha något förhandsmöte med Henriques. Hjälme ser ingen anledning till det eftersom hans uppdrag är att se till att det genomförs en ny årsstämma.

- Efter årsstämman när en styrelse valts får de i föreningen själva klara ut sakfrågorna, förklarar Hjälme.

Han arbetade under en stor del av yrkeslivet som fastighetsjurist inom lantmäteriet. Efter att han blev pensionär har Hjälme haft sex uppdrag som särskild syssloman inklusive uppdraget för Grangärdeföreningen.

Länsstyrelsen bestämde i förra veckan att Hjälme får ett arvode på 610 kronor per arbetad timme. Detta plus sociala kostnader och kostnader för exempelvis resor och telefonsamtal får samfällighetsföreningen betala.

- Jag gissar att jag kommer att lägga ner 10-20 timmar på detta uppdrag. Men det förutsätter att det går smidigt och inte tillstöter några oväntade komplikationer.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons