Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arroganta direktörer och lata politiker

Annons

En otrolig allians har uppstått. En av landets högsta bilhandlare har slagit sig ihop med de utvecklingsfientliga miljöfundamentalisterna för att sätta krokben för låginkomsttagarnas möjligheter att transportera sig. Volvodirektören Leif Johansson har gått ut och föreslagit kraftiga höjningar av bensin- och dieselskatten för att bekosta subventioner av miljöbilar. Naturligtvis jublar Maria Wetterstrand och miljöpartiet. När det gäller jakt på bilhushållen finns det ingen hejd på uppfinningsrikedomen.

De för höga drivmedelsskatterna i glesbygdslandet Sverige är det som oroar svenska folket mest. Hög skatt på bensin och diesel missgynnar allra mest låginkomsthushåll i glesbygd.

Ledningen för miljöpartiet har för länge sedan svävat iväg långt ovanför vanligt folks livsmönster. När de avslöjats med skattebetalda taxiräkningar på över 100000 kronor resor som vi bilister till stor del betalat, så har det kommit de uslaste undanflykter, taxi är ju kollektivtrafik.

Det är en osmaklig och farlig utveckling när politiker inte sköter sitt uppdrag att hålla nere utgifterna och rationalisera i statsförvaltningen.

Det är förödande när arroganta direktörer och lata politiker slår sig ihop för att göra det ännu besvärligare för alla de hushåll som försöker klara vardagen och jobbet med hjälp av ofta äldre och billigare bilar som drar mer bensin men prismässigt ligger ljusår under de nya "miljöbilarna".

KENNETH WINSBORG, TALESMAN FÖR BENSINSKATTEUPPRORET

Mer läsning

Annons