Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ärlighet varar längst!

Annons

Slutkommentar angående debatten om BFK:

Jag startade debatten, på grund av att BFK:s ledare inte varit ärliga mot de andra lagen. Om det nu finns en godtagbar anledning till att man har en 94:a i ett F 96-lag, ge då den informationen till samtliga motståndarledare direkt. Då behöver inte sådana här missförstånd uppstå och ledarna kan säga till spelare och föräldrar att det är OK.

Begreppet överårig innebär, spelare som är ett år över sin klass (se DFF:s regler, som bygger på SvFF:s regler).

Även om nu inte DC och Ornäspinglan verkar använda sig av de reglerna, så kommer det vid seriespelet nästa år i alla fall.

Men moraliskt finns väl ändå regler och sunt förnuft, även innan seriespel, eller?!

Vill inte bli osams med BFK om det här, ville bara få fram att jag tycker att de gjort fel som inte varit ärliga om det.

Det gör väl inget om man har någon enstaka äldre spelare, bara man talar om det innan och inte, som ni nu gjort, ens svarar ärligt på en direkt förfrågan.

Spelaren har ju definitivt inte gjort något fel, men hon blir utpekad på grund av att ledarna inte sagt något. Flera av Bullisspelarna vet ju när hon är född eftersom att de går på samma skola.

Till dig, stolt förälder, som hoppar på Bullis F 96 vad gäller deras organisation inom laget, angående antal spelare och ledare, vill jag bara säga följande:

Bullis F 96 innehåller spelare födda 96 och 97, de är många både spelare och ledare och kunde kanske ha flera lag, men det är väl ändå upp till ledarna och spelarna i laget och bestämma det. Min dotter har inte klagat på den tid hon får spela ännu, inte de andra heller tror jag. De tänker inte så, de spelar glatt på bara!

När det gäller Bullis 1 och Bullis 2, som du skriver, så vill jag bara förtydliga att det är DC:s egen konstruktion, lagen heter F 96 och F 97.

Man hade kunnat kalla de för till exempel svart och röd i stället. Det är två olika lag med olika ledare och spelare, som bildats olika år.

Det finns spelare födda 97 i F96-laget på grund av att när de började, så var F96 det yngsta Bullislaget.

Förra året startade F97, min dotter och även andra 97:or, fortsatte att spela i "sitt" lag, de bryr sig ju inte om när lagkompisarna är födda.

Menar du verkligen att man ska "tvinga" 97:orna i F96-laget att byta lag?

Min dotter skulle få byta, för mig, om hon själv ville eller "lånas ut" till F97 om hon vill och ledarna bestämmer det.

LENA HÖGBERG

Mer läsning

Annons