Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arkitekt Jack Hanson årets Formbärare 2017 - "Har gett Dalarna mervärde"

Arkitekten Jack Hansons skapelser som satt sin prägel på det moderna Dalarna- som exempelvis Maserhallen, hoppbackarna i Lugnet och St Davidsgården i Rättvik - har inte undgått föreningen Svensk Form. Nu har de förärat honom titeln årets Formbärare 2017.

Annons

Svensk Form är en ideell oberoende medlemsförening som arbetar för att stimulera designutvecklingen i landet - och den har dalaprofilen och arkitekten Jack Hanson utan tvekan varit med att bidra till.

Därför korades Jack Hanson på fredagen till årets Formbärare 2017 i region Dalarna, som är en av 13 olika regioner i Sverige där Svensk Form har regionföreningar. Och så här lyder motiveringen till varför Jack Hanson, som precis har hunnit fylla 90 år and still are going strong som arkitekt, förtjänar denna titel:

"Jack Hanson har bidragit till Dalarnas utformning med en lång rad signifikativt utmärkande byggnader som präglat det moderna Dalarna. Med byggnader av hög kvalité, både i idé och utförande, såsom hoppbackarna vid Lugnet i Falun, Maserhallen och Soltorgssskolan i Borlänge, St Davidsgården i Rättvik och varuhuset Tempo i Ludvika har Jack Hanson gett länet ett mervärde i stadsbilden som varar övertid. Svensk form Dalarna utser Jack Hanson till Årets Formbärare 2017. "

Läs även: Jack Hanson har satt prägel på Dalarna

Jack Hanson, 90 åringen som ständigt är aktuell som arkitekt

Appar:

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Annons