Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets ungdomsledare

Annons

- Helt överraskande men fantastiskt roligt att få den här utmärkelsen, säger en glad Anneli.

Hon har alltid varit intresserad av skidsport och upp till junioråldern hörde hon till dalaeliten i sin åldersklass. Nu är Anneli en eldsjäl som ledare för ungdomar i Malungs IF.

Två av hennes barn, Daniel och Pernilla, tävlar med framgång och dem följer mamma förstås med stort intresse och stolthet.

I kommunens motivering för sitt beslut står det:

"Anneli Fagerlund har under tio år varit ledare för skidungdomar i Malungs IF. Hon har med sitt engagemang och kunskap skapat möjligheter för många unga att åka skidor. Hon har även med sin ledarstil skapat harmoni och glädje även utanför idrotten.

Det är framför allt verksamheten med flickor som varit och är Annelis huvuduppgift inom föreningen. Under hennes ledning har föreningen tagit ett guld och tre brons vid ungdoms-SM.

Hon har en gedigen utbildning genom Svenska skidförbundet och är en eftertraktad ledare vid regionala läger som Dalarnas skidförbund arrangerar.

Anneli Fagerlund är en stor ledare med alla de egenskaper som krävs för att lyckas med ungdomsidrott - engagemang, kunskap, föregår med gott exempel."

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons