Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets Lussekattbjuder på tårta

Annons

- Tassbollen är Zlatans älsklingsleksak och har varit det sedan han var liten, berättar lillmatte Olivia hos familjen Hansson i Krondiket.

Helst spelar han med storebror Wrangler, som är hans stora idol och den han mest av allt vill imponera på.

Därför sitter segern i årets Lussekatt perfekt, då han kan bjuda både morsan och brorsan på den gräddigaste av tårtor på festbordet hemma i köket.

Och visst stiger unge Zlatan i kurs när alla tre samlas runt tårtan och går loss på grädden med sina rosa tungor. Mamma Vittra njuter i fulla drag tillsammans med storebror Wrangler, och med segerns söma känner Zlatan hur han växer i deras ögon.

Bara 11 månader gammal och redan stor idol i så många läsares ögon. Hela 216 röster lyckades han få och det räckte mer än väl för att ta hem segern i år.

- Dessutom har beundrare ringt varje dag sedan Zlatan var i tidningen och velat stämma träff honom eller köpa honom, avslöjar Olivia.

Men Zlatan har redan blivit Best in show på utställning och är inte till salu för alla pengar i världen.

Han är och förblir en älskad lillebror hemma hos matte Susanne, husse Kaj, småhussarna Jesper och Niclas, samt lillmatte Olivia.

Nu också årets Lussekatt i tidningen med sidenkokard, presentkort och kristallkatt som bevis på den eftertraktade utmärkelsen.

Sammanlagt var det i år 1 682 röster som kom in med brev eller sms till redaktionen. Hårdaste konkurrensen stötte Zlatan på i form av nummer 14 Pelle från Orsa med 136 röster och nummer 1 Mira från Falun med 132.

I övrigt var rösterna väldigt jämt fördelade och alla finalister belönas med fotodiplom som kommer med posten inom kort.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons