Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslivet i Dalarna

Annons

Hur ska det gå med arbetslivet i Sverige och i Dalarna? Nya regeringens prat om att man gör neddragningar och indragningar av fungerande verksamheter för att få fram fler jobb tror vi inte på förrän det blivit något konkret av detta.

Och inte tror vi heller att försäkringskassan i Dalarna ska kunna ta över hälsofrågorna efter Arbetsfriska Dalarna och göra något vettigt. Mångas erfarenhet är att försäkringskassan inte är den bästa att hålla i handen varken när det gäller rehabilitering eller andra sjukfallsfrågor.

Att det blir protester mot regeringens försämring av a-kassan begriper väl vem som helst.

Likaså att forskare och andra som är kunniga om arbetslivet kritiserar nedläggningen av Arbetslivsinstitutet och bantningen av Arbetsmiljöverket, tidigare Yrkesinspektionen. Men varför är det så tyst om det som händer här hemma i Dalarna?

Det måste väl vara bättre att satsa mer på en sådan sak som Arbetsfriska Dalarna än tro att en tung myndighetskoloss som försäkringskassan som väl också ska bantas ska bli något lyft för jobben i Dalarna. Av egen erfarenhet kan jag säga att det var först när projektledaren från Arbetsfriska Dalarna varit här på jobbet och pratat med våra chefer och våra fackliga kompisar som de började hända något. Nu pratas det om arbetsmiljö, trivsel, motion och matvanor och mycket annat på ett öppnare sätt.

AO, FÖRE DETTA SKYDDSOMBUD

Mer läsning

Annons