Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Är vi inget värda?"

Annons

Kommunen rustar upp Tunets simhall för stora belopp och tanken är att simhallen även ska användas av dem som i dag nyttjar bassängen vid Borlänge sjukhus.

Men det är inte alla grupper som kan det, säger Lena Gäfvert, och andra förtvivlade badkompisar.

- Det är en skam att Borlänge inte ska ha en sjukhusbassäng, i Falun finns det två stycken som är förnämliga.

Lena Gäfvert har själv ofta använt sjukhusbassängen. På tisdag blir det sista gången för hennes del.

- Bassängen i Tunet fungerar inte för alla. Det beror på vilken sjukdom eller vilket handikapp man har. I Tunet är det en annan ljudnivå och mycket folk samtidigt. Alla klarar inte det.

Hon berättar att många är oroliga och besvikna efter beslutet att stänga:

- Visst behöver sjukhusbassängen renoveras, men det är inga stora pengar det handlar om. Den är jättebra och har en bra storlek. Läget är också perfekt. Många behöver den.

För hennes egen personliga del blir det stora konsekvenser om hon inte kan träna och hålla igång i varmt vatten. Hoppet om att sjukhusbassängen på något sätt ska bli kvar har hon inte gett upp.

- Många hoppas att det ska gå att hitta en lösning för alla. Inte bara för 75 procent. Vi andra 25 procent som inte kan använda Tunet, är vi inget värda? Ska vi också skrotas? Det är så vi känner det.

Kommunen äger sjukhusfastigheten, men har inte planerat några investeringar i bassängen. Kommun-alrådet Peter Hult-qvist har tidigare sagt att bassängen är landstingets ansvar. Kommunen och landstinget diskuterar samnyttjande av Tunets bad.

Vid landstingsfastigheter uppger man att det är förenat med stora kostnader att behålla bassängen vid sjukhuset i Borlänge.

- Dess livstid är slut, säger Christer Nyström som dock säger att inget datum är fastställt när bassängen ska stänga.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons