Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är socialbidrag bättre än arbetslivserfarenhet?

Annons

Den nya regeringen säger att den ska skapa fler jobb och minska arbetslösheten men jag är mycket tveksam.

Jag är en 21-årig tjej som sökte interpraktikstipendiet, som är ett program genom arbetsförmedlingen som ger långtidsarbetslösa ungdomar en chans att stärka sin position på arbetsmarknaden genom att göra praktik utomlands.

En fantastisk möjlighet som den nya regeringen har bestämt sig för att ta bort.

Jag hade ordnat en praktikplats själv och förberett mig i ett halvår på att få åka iväg till Sydafrika, och såg verkligen fram emot det.

Men två veckor innan jag skulle åka iväg fick jag ett brev om att jag inte längre får åka, eftersom det inte finns några pengar till detta längre.

Det den nya regeringen inte har tänkt på, är att det kostar staten ännu mer pengar om jag lever på a-kassa eller socialbidrag här hemma. Och är det verkligen bättre att jag blir en av dem som står som långtidsarbetslös i statistiken, än att jag åker till Sydafrika och skaffar mig arbetslivserfarenhet?

Jag tycker att det ger helt fel budskap till dagens ungdomar. Ska ambitiösa, engagerade ungdomar som vill något med sitt liv inte få någon hjälp alls, medan de som lutar sig tillbaka och inte gör någonting för att förändra sin livssituation lever på bekostnad av oss andra?

EN AV ALLA LÅNGTIDSARBETSLÖSA

Mer läsning

Annons