Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är sjukvårdspartiet berättigat mediautrymmet?

Annons

Jag vill som omväxling komma med rena fakta i debatten som genom insändarsidorna håller på att förstöra mer än den förbättrar för länets sjukvård.

Räknar vi röster i landstingsvalet kan konstateras att socialdemokraterna fick 62445 röster, vänsterpartiet 10637 och miljöpartiet fick 6181 röster. Ser vi till alliansen inklusive Dalarnas sjukvårdsparti såg siffrorna ut så här: moderaterna fick 31747, centern 20757, folkpartiet 9300, kristdemokraterna 9728 och Dalarnas sjukvårdsparti 6318 röster.

Sammanfattar vi detta kan vi se att det röda blocket socialdemkraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet fick 79263 röster och alliansen med Dalarnas sjukvårdsparti, (m, c, fp, kd och dsp) fick 77850 röster i Landstinget Dalarna.

Utgår man från dessa siffror så kan man tycka att det i en demokrati är skandal att det inte är folkviljan som avgör resultatet, utan någon komplicerad beräkningsmetod med utjämningsmandat.

Och till Dalarnas sjukvårdsparti legitima styrelse vill jag säga att bara för att några personer i ledningen valt att samarbeta med alliansen, så innebär inte det att ni har hela partiet med er. Och med fakta i hand så handlar Ken helt i linje med vad den riktiga majoriteten av röstande i valet också vill.

Synd att ni ej insett detta, men kanske är det er besvikelse över att ni valt fel som lyser igenom nu i efterhand, den svenska avundsjukan är vida känd. Man förvånas över hur många "förståsigpåare" som plötsligt dykt upp i debatten kring landstinget. Men med fakta i hand så ville dalfolket ha kvar Alf och hans vänner så frågan är om Dalarnas sjukvårdsparti egentligen är berättigade det medieutrymme de fått genom sina interna konflikter.

HENRIK PERSSON

Mer läsning

Annons