Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det verkligen fest i Smedjebacken?

Annons

Fest? Jag vet inte längre om Jag vill kalla det för fest. Jag har jobbat under fem drakbåtsfester och jag känner oavkortat en stor sorg inför det jag ser och upplever under denna "fest".

Det är en otroligt stor majoritet människor som är ordentligt påverkade av alkohol och en del även av andra droger. Under dessa förhållanden finns det risk för att en stor mängd uppdämda känslor plötsligt blir högst synliga. En man slogs brutalt ner och sparkades slutligen i huvudet av en relativt känd Smedjebacksbo. Vakten som tjänstgjorde den kvällen på restaurangen stod ganska nära och tittade på.

En ung kvinna föll ihop utanför ett av öltälten och blev okontaktbar. Många riktigt unga tjejer och killar blev alltför berusade och betedde sig därefter men många av deras föräldrar satt i något av öltälten och hade fest! Många vuxna blev arga för att tälten var fulla och inga fler släpptes in och tog sig iställetdärmed in på alla tänkbara och otänkbara sätt.

Vi kanske borde dra ner lite på alkoholmängden så att vi kan hjälpas åt att fatta relevanta och bra beslut både när det gäller vårt eget handlande och våra barns. Vi kanske borde ha riktade och bra drogfria ungdomsarrangemang under kvällen som kan locka dem som inte har åldern inne för öltälten?

En ung kille kom fram till mig efter misshandeln utanför restaurangen. Han kramade om mig och sa: "Varför finns det så mycket hat? Varför kan vi inte bara ha roligt och vara snälla mot varandra? Vi kan visa vår kärlek för varandra!

Jag kramade om honom och kände attnågonstans finns det ändå hopp.

MJAU

Mer läsning

Annons