Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Camilla nog kvalificerad?

Annons

Efter viss turbulens verkar det som om Camilla Lindberg utsetts till folkpartiets första namn på riksdagslistan. Hon har visst inte vunnit medlemmarnas omröstning, men partiledningen har valt henne. Det är ju så demokratin fungerar i det här landet.

Det är bra med nya namn men en heltidspolitiker borde bara sitta två perioder.

Då inställer sig frågan om Camilla är kvalificerad för uppdraget. Eller om hon är vald bara för att hon är ung och vacker och kvinna?

Hur gör man då för att få en uppfattning om personen i fråga? Eftersom hon är ifrågasatt på grund av uppgifter hos kronofogden kunde man vänta sig en debattartikel eller insändare där hon själv förklarar hur det ligger till. Ska man till riksdagen måsta men väl kunna formulera sig i skrift.

Nuförtiden är det internet som gäller när man vill veta saker och ting. Det som finns på folkpartiets hemsida är riksdagslistan. Men eftersom det inte finns någon som helst information om kandidaterna räknar de tydligen med att man är personligt bekant med alla toppnamnen. Det kanske finns ett forum för utbyte av åsikter? Nejdå, det finns inte. Ett parti med en så intetsägande hemsida är knappast värd en röst.

I Computer Sweden läser jag att 49 procent av väljarna söker sin politiska information på internet. Tv kommer som nummer två med 32 procent, på tredje plats tidningar med bara 28 procent. I gruppen 16-29 år söker 77 procent via internet, enligt undersökningen. Det verkar som om de politiska partierna i allmänhet och folkpartiet i synnerhet nonchalerar väljarnas behov av information.

SWENZON

Mer läsning

Annons