Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är alla tonåringar snattare?

Annons

För några veckor sedan blev min tonåring beskylld för snatteri på HM i Borlänge. I sin väska hade hon en bikinitrosa, inköpt några dagar tidigare i Stockholm, för knappt 50 kronor.

Eftersom kvittot inte var med, och min dotter varit inne i HM:s provhytt tidigare och provat kläder var saken klar för butikskontrollanten och polisanmälan följde.

Polisen rådde henne att erkänna, betala böter (700 kronor) så skulle saken vara utagerad. Vid polisförhöret hade vi med oss prislappar samt det hygienskydd som suttit i bikinitrosorna. Kvittot är tyvärr borta, förmodligen kastat eftersom man inte har bytesrätt på badkläder.

Polisen har inte varit intresserad av att höra hennes kompisar, varken den som var med vid inköpet i Stockholm eller den som var med på HM i Borlänge, vid det aktuella tillfället.

När jag som förälder berättade att de påstått stulna bikinitrosorna funnits hemma redan före snatteriet mottogs detta vittnesmål med en suck av polisen.

Nu måste vi bevisa att inget brott begåtts. Klädesplagget beslagtogs, återlämnades till butiken och hänger nu till försäljning. Du som köper ett par bikinitrosor utan hygienskydd kan få ett av oss. Hoppas du får plagget till begagnat pris!

Vi väntar på att bli kallade till tingsrätten samt utredning av socialtjänsten. Allt för ett borttappat kvitto, en slarvigt städad provhytt och ett par bikinitrosor för knappt 50 kronor.

I butikens och polisens ögon är min dotter redan dömd som snattare.

Några tips:

1. Ta med kvitton på allt du har med dig eller på dig.

2. Städa provhytten innan du börjar prova. Ligger någon prislapp eller kvarglömd galge från tidigare kund, kan du bli ansvarig för den varan.

3. Kolla så att du inte köper begagnade varor, de kanske har beslagtagits av någon tidigare kund och säljs för andra gången.

ALDRIG MERA

Mer läsning

Annons