Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antonio Lindbäcks succé – vann EM-kvalsemifinalen

Han kör inte GP den här säsongen.
Men Antonio Lindbäck närmar sig en plats i EM-serien.
På lördagen tog Masarnas svenske stjärna hem semifinalkvaltävlingen i tjeckiska Pardubice.

Annons
Antonio Lindbäck.

Säsongsinledningen i Polen har varit hygglig, i bästa fall.

Men i semifinalkvalet till EM-serien i speedway visade Antonio Lindbäck klass.

Den tidigare GP-föraren, som är utan styrning i VM-serien den här säsongen, körde in elva poäng över de fem grundheaten i tävlingen i tjeckiska Pardubice och vann sedan både semifinalen och finalen. Den sistnämnda blev något avslagen eftersom tysken Kevin Wölbert barkade in i starttejpen och blev utesluten, och eftersom topp tre i finalen säkrade platser i finalkvalet var alla redan klara innan omstarten.

Med sig till finalkvalet, som körs i italienska Terenzano nästa helg, fick Lindbäck tysken Kai Huckenbeck, som han kör tillsammans med i Tyskland, och hemmaföraren Eduard Krcmar.

Redan i torsdags kvalade ryssarna Ilya Chalov och Andrey Kudriashov och polacken Krystian Pieszczek in till finalkvalet i en semifinal i ryska Balakovo, och under lördagen tog danska trion Peter Kildemand, Mikkel Michelsen och Nicolai Klindt hem de tre finalplatserna från kvaltävlingen i ungerska Debrecen. Där tog sig Jacob Thorssell till semifinal men slutade sist och där Oliver Berntzon fick nöja sig med en sjundeplats. Under lördagskvällen avgörs det sista semifinalkvalet i kroatiska Gorican, där Tomas H Jonasson finns med i startfältet.

Andreas Jonsson, Vaclav Milik Krystztof Kasprzak, Artem Laguta och regerande mästaren Andzej Lebedevs har friplatser till årets EM som avgörs över fyra deltävlingar och inleds i Gniezno den 23 juni

Mer läsning

Annons