Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anti-rasister fick inte äta med Jimmie Åkesson

Det blev ingen middag med Jimmie Åkesson, och inget tillfälle att ställa partiledaren mot väggen över godbitarna.
Men den anti-rasistiska sajtens grundare Henrik Johansson är nöjd ändå.

Annons

Det var i början av december som Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson bjöd ut en middag på Tradera, med honom själv som kock och middagssällskap.

I annonsen hävdades att Åkesson är Sveriges bästa kock. "Han tillagar allt från traditionell svensk husmanskost till rätter med mer exotiska inslag, såsom tacos" stod det bland annat.

Den anti-rasistiska sajten "Inte rasist, men" nappade på tanken att få träffa och påverka partiledaren. Runt 300 givmilda har donerat nästan 160 000 kronor till sajten.

Men den summan räckte inte. Auktionen som avslutades klockan 10 på torsdagen slutade på 171 800 kronor.

- Det känns bra i vilket fall. Det är en win-win-situation. Vi har ju fått ett rejält tillskott till vår valfond, fast vi hade gärna suttit med Åkesson, säger Henrik Johansson som bor i Avesta.

Han såg chansen att ställa SD-ledaren mot väggen. Tanken var att vika två av det sex platserna för människor som drabbats av SD:s näthat.

– Men 160 000 kronor är mycket pengar, och vi har massor på gång. Vi planerar att inleda valkampanjen redan under 2017, bland annat med en jättemanifestation, säger Henrik Johansson.

Enligt SVT Nyheter är det en privatperson som tycker om SD och Åkesson som vunnit. Mannen tänker ta med sin familj på middagen, som enligt annonsen har plats för sex personer.

Mer läsning

Annons