Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda var missnöjda - då frös bonusen inne

Annons

I tre år har Kopparstadens anställda fått bonus för sitt arbete.

Men inte i år. Orsak: Personalen är inte tillräckligt nöjd med arbetsplatsen.

De senaste åren har Kopparstadens fast anställda fått en bonus. Förra året var det 7500 kronor före skatt. Bonusen har de fått om bostadsbolaget har nått ett lönsamhetsmål. Förra året beslöt styrelsen att fler mål skulle uppnås om det skulle bli någon extra tilldelning.

Utöver vinstmålet skulle bolaget få nöjdare kunder och nöjdare personal för att det skulle bli bonus.

En enkät skickades ut till Kopparstadens hyresgäster och en till företagets anställda.

De som hyr av bolaget hade blivit nöjdare så där var det inget hinder för bonus. Likaså hade Kopparstaden nått sitt vinstmål så där var det också grönt ljus.

När företagsledningen fick se svaren från personalenkäten blev det däremot stopp. Enligt undersökningen var 47 procent av de anställda mycket nöjda med sin arbetsplats, 31 procent var nöjda och 22 procent var missnöjda.

Förra året uppgav 53 procent av de anställda att de var mycket nöjda. Och det var just att det var färre "mycket nöjda" som blev kostsamt för personalen. För bonuskravet handlade om att det skulle bli fler "mycket nöjda".

När styrelsen fick se resultatet frös bonusen inne.

Blir personalen nöjdare efter det här?

- Nej, den första besvikelsen var stor och utbredd. Det är ju inte så att jag och övriga ledningen bjuder på trivseln. Alla måste jobba med det, säger Pär Nyberg, Kopparstadens vd.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons